Toamna 2010 … momente de neuitat

Cerintele societăţii, aflate într-o continuă schimbare, au dus la orientarea şcolii spre formarea multilaterală a personalităţii copiilor, acordând atenţia cuvenită bogăţiei de forme pe care se structurează comunicarea umană contemporană.

Activităţile extraşcolare completează activitatea din timpul orelor de curs, fiind apreciate de către elevi şi de către factorii educaţionali, deoarece:

  • urmăresc lărgirea si adâncirea influenţelor exercitate în procesul de învăţământ;
  • valorifică şi dezvoltă interesele şi aptitudinile copiilor;
  • organizează timpul liber într-o manieră plăcută, relaxantă;
  • formele de organizare ale acestor activitati au caracter recreativ, dar urmăresc un scop educativ ;
  • au un efect pozitiv pentru munca desfasurată în grup, creează un sentiment de siguranţă şi încredere.

La începutul fiecărui an, în funcție de nevoile elevilor, se întocmeşte proiectul educativ al şcolii, care cuprinde activităţile educative pe semestre. Dintre activităţile extraşcolare desfăşurate în prima parte a semestrului I, două au fost cu impact major asupra grupului ţintă: „Festivalul toamnei” şi „Balul Bobocilor 2010„.

activitatiÎn data de 12.11.2010 la Şcoala Nr.1 Dej s-a desfășurat „Festivalul toamnei”, fiind implicaţi în activitate elevi ai ciclului primar. Activitatea a fost coordonată de d-nele învățătoare Bolbos Rodica, Crişan Mariana, Stanca Ana şi Tămaş Monica. Elevii au realizat un stand cu produse de sezon, au recitat poezii şi au cântat cântece de toamnă. Un eveniment deosebit a fost parada costumelor de toamnă, care ne-a purtat pentru o clipă în minunata lume a basmelor. Elevii au fost răsplătiţi de organizatori cu diplome şi… fructe de sezon.

O activitate similară s-a desfăşurat şi la şcoala de la Ocna Dej, care este o structură a şcolii noastre. Aici s-a desfăşurat a II-a ediţie a concursului naţional de creaţie „Festivalul toamnei„. Scopul concursului a fost valorificarea experienţei pozitive a copilului şi descoperirea frumosului în artă. Concursul s-a adresat elevilor şi cadrelor didactice din învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial. El a fost structurat pe următoarele secţiuni:activitati

  • educaţie plastică
  • abilităţi practice
  • educaţie tehnologică
  • creaţie literară

Concursul s-a încheiat cu o expoziţie cu produse de sezon, carnaval şi tombolă. Elevii claselor I-VI, coordonaţi de învăţători şi diriginţi, au realizat standuri personalizate cu produse de sezon.

Elevii claselor a V-a C şi a VI-a C au prezentat un program literar şi un moment de dans, fiind coordonaţi de prof. Diana Sîntioan. De întreaga organizare a concursului s-a ocupat doamna inst. Flavia Samşudean, care merită felicitările şi respectul nostru pentru imensul efort depus pentru reuşita concursului.

Pentru realizarea coeziunii grupului de elevi la şcoala noastră s-a organizat „Balul Bobocilor”. Activitatea s-a desfăşurat în data de 19.11.2010, fiind organizată și coordonată de elevii şi diriginţii claselor a VIII-a. activitati Ei au avut sprijinul diriginţilor claselor a V-a şi a profesorilor Tarkany Margit, Andrea Rodica şi Bonţidean Liliana. Activitatea a avut ca punct culminant concursul de „Miss şi Mister Boboc 2010”, care s-a bucurat de aprecierea elevilor participanţi la activitate. În concurs s-au înscris 18 perechi din clasele a V-a A, B, C şi a V-a D. Câştigătorii concursului a fost perechea formată din Săvan Grigore şi Idrai Izabela din clasa a V-a B. Activitatea s-a bucurat de un real succes de aceea mulţumirile noastre se îndreaptă spre coordonatorii activităţii: prof. Chiorean Narcisa, Bogdan Anca, Kalmar Ilonte, Simo Izabella, Leu Ionela şi Săplăcan Georgeta care au oferit elevilor clipe de neuitat.

 

Coordonator de proiecte şi programe educative, Prof. Liliana BONŢIDEAN